Kom naar de Belgische Ardennen voor je volgende vakantie

Wat voel je bij het horen van het woord Ardennen? Voel je plots een vakantiekriebel? Denk je: het is vlakbij en toch zijn we er even helemaal uit? De ruige natuur, de bossen en de heuvels met rivieren wisselen af met gemoedelijke dorpen en stadjes. Dat is toch ultiem genieten tijdens je vakantie?

De Ardennen liggen in het zuiden van Wallonië en zijn de "groene long" van België. De bossen, wouden, natuurreservaten en rivieren vormen bevoorrechte plaatsen voor liefhebbers van ecologie, natuur, fauna en flora. Voor wie houdt van sportieve activiteiten in de  natuur bieden de Ardennen heel wat mogelijkheden.

De Ardennen nemen ook een belangrijke historische plaats in. Het herinneringstoerisme leeft hier volop. Hier vind je tal van sporen van de Eerste Wereldoorlog en van de Slag om de Ardennen, de laatste confrontatie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Belgisch grondgebied. Je kan heel wat herdenkingsmonumenten, begraafplaatsen en musea gewijd aan de twee wereldoorlogen bezoeken in steden zoals Bastogne, La Roche-en-Ardenne, Sankt-Vith, Aarlen of Neufchâteau.

De Ardennen hebben alles in huis om je te verleiden: eenvoudig bereikbaar, gastvrij en goedkoop. Even de stress vergeten of sporten in de volle natuur? In de Ardennen moet je zijn.