Een lekker onderdeel van je vakantie is proeven wat het land voortbrengt. Laat je verrassen door lokaal gemaakte producten in de Ardennen en Wallonië.

Goed eten en drinken is belangrijk voor de Walen. Proef producten van hoge kwaliteit, die met liefde, aandacht, vakkennis en ervaring worden bereid. De variatie aan specialiteiten is groot. Misschien denk je aan bier, Ardenner ham en chocolade. Chocolademakers baseren hun nieuwe producten op eeuwenoude beproefde recepten. Op die manier hebben chocolatiers de wereld veroverd met een eenvoudige en oh zo lekkere bonbon of praline.

De regio doorkruis je gemakkelijk via een van de Smulroutes. Die leiden je langs Waalse producenten. Je bent er welkom om te zien en horen hoe zij de mooiste producten maken. Ondertussen toer je door mooie landschappen en kom je langs plekken die je anders misschien niet zou zien. Of stop je onderweg bij een restaurant waar lokale ingrediënten de basis voor gerechten vormen.

Themaroutes bier en wijn

De Waalse bieren behoren tot het cultureel en immaterieel erfgoed van de UNESCO. Deze ambassadeurs zijn samen met wijn en kazen een geliefd thema van routes. Deze routes nemen je mee op ontdekkingsreis naar onze wijnen, bieren en kazen
Als fervent wandelaar kan je de meerdaagse wandelroute langs Trappistenabdijen volgen. 

Culinaire ontdekkingsreis

Net zoals Asterix tijdens zijn 'Ronde van Gallië' lokale producten verzamelde, zo zijn er onze smulroutes die je langs de lekkerste adressen van Wallonië leiden. Je bent welkom langs te gaan bij deze streekproducenten. Zo neem je de smaak van Wallonië mee naar huis. Welke specialiteiten kies je? Kijk welke van de Smulroutes je wilt maken. Je vindt ze ook in deze brochure.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Smullen in de Ardennen en Wallonië - 28 routes
Downloaden