Smullen in de Ardennen en Wallonië: proef het land

Wallonië en de Ardennen zijn gastvrij en vrijgevig, ook culinair gezien. Ontdek de rijkdom van de streek, de creativiteit en de knowhow van de producenten.

Onze chocolatiers en brouwers zijn wereldwijd bekend en gebruiken eeuwenoude recepten die ze voortdurend vernieuwen. Op die manier hebben Galler, Darcis, Neuhaus de wereld veroverd met een eenvoudige praline. Nieuwsgierige bezoekers kunnen genieten van nieuwe smaakbelevingen via culinaire workshops of brouwinitiaties. Lekkerbekken en andere levensgenieters halen hun hart op van dorp tot dorp. Je kan een whiskydistilleerderij, een ambachtelijke kaasmakerij of een slakkenkwekerij bezoeken. Alles is hier werkelijk mogelijk.

Themaroutes

De Waalse bieren, die tot het cultureel en immaterieel erfgoed van de UNESCO behoren zijn onze beste ambassadeurs over de hele wereld. In Wallonië kan je themaroutes volgen die je meenemen op ontdekking naar onze wijnen, bieren, kazen. En vergeten we natuurlijk ook niet onze heerlijke chocolade.

Op gastronomische verkenning

Net zoals Asterix tijdens zijn "Ronde van Gallië" trek je erop uit voor een met je geliefde of je gezin. Volg onze themaroutes en neem de tijd om kennis te maken met onze . Ze zullen je smaakpapillen maar al te graag verwennen. Vertrek terug naar huis met een beetje Wallonië op zak, dankzij een gastronomische shoppingtrip in een van onze winkels of op een van onze markten.

Feestelijke evenementen

Bereid je al maar voor om speciale momenten te beleven tijdens een van onze feestelijke fijnproeversevenementen of neem kooklessen.