Wandelen in de Belgische Ardennen en Wallonië

Kom wandelen in de Ardennen en Wallonië. Vind informatie over en downloads van wandelroutes en meerdaagse tochten. Bekijk ook onze zes best gewaardeerde routes.

Het mooie van de Ardennen en Wallonië is de afwisseling van wandelgebieden. De ene dag loop je op een heuvelrug en kijk je vanaf een rotspunt neer op een meanderende rivier. Een volgende dag wandel je door glooiend platteland en drink je een kop koffie op het dorpsplein van een gemoedelijk dorp.

Dankzij het grote aanbod zijn er wandelroutes voor elk niveau en elke wens. Download de wandelbrochures en trek er lekker op uit! We geven je een top zes van mooiste wandelingen in de Ardennen en Wallonië. Bekijk ook de langeafstandswandelingen. De meerdaagse wandelroute langs trappistenabdijen is bijvoorbeeld uniek, een weldadige combinatie van rustgevende natuur en cultureel erfgoed. Bijzonder zijn ook de verrassende wandelingen in de omgeving van kasteeltjes.

Voor gezinnen en mensen met een lichamelijke beperking zijn de verharde RAVeL-routes ideaal. Op deze routes kom je geen gemotoriseerd verkeer tegen. Wil je wandelen met je kinderen dan vind je routes in de brochure met gezinswandelingen.

Lees vooraf aan je wandeling deze tips en adviezen. Dan ga je goed voorbereid op stap.

Ga je mee?