Ben je op zoek naar meer zingeving of heb je er gewoon eens nood aan om je hoofd leeg te maken of alles op een rijtje te zetten? Je bent niet alleen, en daar is dan ook steeds meer aandacht voor. Ook in Wallonië vind je verschillende mogelijkheden om terug tot jezelf te komen.

De route van de pelgrim

Een pelgrimstocht klinkt misschien wat oubollig, maar ook al is het concept eeuwenoud, het effect is er niet minder om. Bovendien kan je de beroemde Compostellaroute nu ook met de fiets doen. De langeafstandsroute EuroVelo 3, die in Noorwegen vertrekt en helemaal tot Santiago de Compostella reikt, doorkruist namelijk ook Wallonië. En dat is dan nog vlak ook want het fietspad ligt grotendeels langs de Maas en de Samber.

Meditatiepad van de Abdij van Villers

Mediteren kan in principe overal, maar een rustgevende omgeving helpt wel. In de abdijruïnes van Villers-la-Ville gaat het nog een stapje verder: daar vind je een meditatiepad, waarlangs borden met uitleg je uitnodigen om op ontdekking te gaan naar een vol bewustzijn. De teksten langs het pad bieden inspiratie en halen verschillende aspecten van het mediteren aan. De groene omgeving met eeuwenoude overblijfselen van een cisterziënzerabdij zorgen voor een prachtig kader.

Op retraite

Dankzij de stilte van het Waalse platteland leent de regio zich voortreffelijk voor het organiseren van allerlei retraites. Heel wat yoga-instituten maken dankbaar gebruik van de faciliteiten van het Tibetaans instituut in Hoei, de Abdij van Orval of speciaal afgehuurde vakantiehuizen. Ook stilteretreats raken steeds meer in trek. Op je eentje is het ook mogelijk om in het kader van een persoonlijke bezinning te logeren in de Abdijen van Orval of van Maredsous. Ook heel bijzonder: in de regio van Couvin kan je deelnemen aan een bezinningsweekend met een sofrologe. Zij neemt je onder meer mee naar het bos en naar de Grotten van Neptunus. De discipline van de sofrologie helpt om een sereen bewustzijn te ontwikkelen, met relaxatie als basis maar ook met technieken die het lichaam en de geest activeren.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden