pdf

De Grotten van Neptunus, op ontdekking naar deze natuurparel in Couvin

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Grot en spelonk
  • Rondleiding en ontdekking

Duik onder de grond en bewonder het werk van de natuur. Na miljoenen jaren erosie heeft de rivier l'Eau Noire een van de oudste ondergrondse grotten van België uitgegraven: de Grotten van Neptunus in Petigny, in het zuiden van de provincie Namen.

Wandel door de grotten en op de paden van deze Natura 2000 geklasseerde zone. Eindig je bezoek met een hoogtepunt: een fantastisch klank- en lichtspektakel aan boord van een boot op de ondergrondse rivier.

Een uitzonderlijk kader: grotten...

Tijdens de 50 minuten durende rondleiding word je ondergedompeld in een wondermooi natuurkader. Beleef onvergetelijke momenten met je gezin, van aan de voet van een klif van Givetiaanse kalksteen tot het slotspektakel!

... en een ontdekkingspad

De "Mont des Sens" (zintuigenberg) is een bewegwijzerde wandeling van 1,5 km boven de Grotten van Neptunus. Je kan hier genieten van een adembenemend uitzicht op de Eau Noire. Je komt er de regionale fauna en flora tegen: wilde orchidee, vingerhoedskruid, hagedissen, roofvogels... Beleef de natuur op een andere manier dankzij negen stations die je zintuigen prikkelen!

Na je bezoek geniet je van een drankje en een streekspecialiteit op het terras, terwijl de kinderen ravotten in de natuurlijke houten speeltuin. 

Val voor de charmes van de Grotten van Neptunus!

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Parking autocar
  • Parking
  • Speeltuin
  • Terras
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.