• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In het Wasmuseum ontdek je de, soms verrassende wastechnieken, van de oudheid tot nu. Dit originele museum opent zijn deuren in de wijk Vieux Spa, in het hartje van de stad van het water.

Heb je je ooit al afgevraagd...

  • Hoe wasten ze kleren voor de uitvinding van de wasmachine?
  • Wie heeft zeep uitgevonden?
  • Waarom moet was witter dan wit zijn?

Deze vragen en nog veel andere beantwoordt het Wasmuseum aan de hand van zijn indrukwekkende collectie. Dit in België unieke museum is gewijd aan de evolutie van de wastechnieken en het lot van de vrouw. Zelfs als de rollen nu aan het omkeren zijn, gingen mannen en de was nooit goed samen. Ooit was deze taak exclusief weggelegd voor de vrouw.

Tijdelijke tentoonstellingen

Regelmatig worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd waarbij je onverwachte aspecten uit het dagelijkse leven kan ontdekken:

  • Mannen en de was,
  • De was in de stripwereld,
  • De trucjes van de reclamewereld.

Je kan er ook de eerste houten wasmachines bewonderen en de middeltjes die men gebruikte voor de uitvinding van zeep.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

-50% sur le prix d’entrée individuel

-50% korting op de individuele toegangsprijs

Geldigheidsdatum: van 20-06-2022 tot 31-12-2022
Aanbieding geldig gedurende het hele jaar 2022 volgens de openingsuren. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden