• Museum of interpretatiecentrum

In het Wasmuseum ontdek je de, soms verrassende wastechnieken, van de oudheid tot nu. Dit originele museum opent zijn deuren in de wijk Vieux Spa, in het hartje van de stad van het water.

Heb je je ooit al afgevraagd...

  • Hoe wasten ze kleren voor de uitvinding van de wasmachine?
  • Wie heeft zeep uitgevonden?
  • Waarom moet was witter dan wit zijn?

Deze vragen en nog veel andere beantwoordt het Wasmuseum aan de hand van zijn indrukwekkende collectie. Dit in België unieke museum is gewijd aan de evolutie van de wastechnieken en het lot van de vrouw. Zelfs als de rollen nu aan het omkeren zijn, gingen mannen en de was nooit goed samen. Ooit was deze taak exclusief weggelegd voor de vrouw.

Tijdelijke tentoonstellingen

Regelmatig worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd waarbij je onverwachte aspecten uit het dagelijkse leven kan ontdekken:

  • Mannen en de was,
  • De was in de stripwereld,
  • De trucjes van de reclamewereld.

Je kan er ook de eerste houten wasmachines bewonderen en de middeltjes die men gebruikte voor de uitvinding van zeep.

Gesloten op 01/12/2020
Rue Hanster 10,4900Spa
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:15

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden