• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Villa 1900 is veel meer dan een museum: ze neemt je mee naar een lang vervlogen tijd. Je belandt er in een decor uit een andere tijd en ervaart de Belle Epoque zoals die was in de Maasstreek. De Villa is een echte ontmoetingsplaats, een plaats voor cultuur, om bij te leren en om te experimenteren.

In Villa 1900 kan je verschillende dingen ontdekken: een brasserie en een theehuis, een restaurant en een winkel met lokale en bioproducten, producten voor allergische of veganistische personen, een handwerk- en souvenirwinkeltje, ateliers, vergaderzalen...

Villa 1900 is een echte ontmoetingsplaats voor de inwoners van Waulsort en wil een plaats zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, in gesprek kunnen gaan, iets kunnen drinken en gewoon een fijn moment kunnen beleven. 

Bovenop de prachtige architectuur komt een gezellige sfeer

Villa 1900 bevat elementen uit de Maaslandse stijl, art nouveau en art déco. Je kan die architectuur gratis ontdekken in de kamers van de benedenverdieping.

De brasserie past perfect in deze bijzondere sfeer: het personeel is er gekleed in de stijl van die tijd en er wordt thee en koffie geserveerd in een porseleinen servies dat zo uit de theekransjes van onze oma lijkt te komen. De keuken serveert gerechten op grootmoeders wijze, bereid met verse ingrediënten en op verzoek.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Animatie - Fietsverhuur - Fietsherstel

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Restaurant

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden