• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Volg het spoor van de Slag bij Mons en de plaatsen van herinnering.

Bergen en de dichte omgeving leden onder verwwoede gevechten op 22, 23 en 24 augustus toen Britse soldaten de Duitse troepen troffen.

Veel monumenten of gedenktekens herdenken vandaag de dag de duizenden soldaten die tijdens die wrede dagen in de zomer van 1914 zijn omgekomen. De Dienst voor Toerisme van Bergen nodigt je uit om de strategische plaatsen van deze veldslag vanaf de Grand-Place te bezoeken.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden