• Attracties
  • Molen
  • Producent
  • Bouwkundig erfgoed

De Molen van Hollange ligt in een opmerkelijke natuurlijke omgeving nabij Fauvillers. Deze hydraulische molen is een van de laatste nog in bedrijf in België. Ter plaatse kan je het raderwerk en de silex stenen bewonderen die gebruikt worden om kwaliteitsvol meel te produceren.

Een ambachtelijk erfgoed

De Molen is gespecialiseerd in de ambachtelijke productie van natuurlijk meel en tarwe van uitzonderlijke kwaliteit. Het steengebakken brood, met zijn subtiele geur en delicate aroma's, maakt de plaats al vele jaren beroemd. 

Een authentieke locatie

Gevoed door het water van de Strange, een zijrivier van de Sûre, ligt de molen op een prachtig domein in het hart van het natuurpark van de Haute Sûre Forêt d'Anlier.

Let op: geen groepsbezoeken, met bus of andere. Het is een werkplaats in een uitzonderlijk erfgoed, maar geen museum of toeristische trekpleister. 

Contact

Route de la Strange 87,6637Hollange
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Verkooppunt

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden