• Attracties
  • Producent

De escavèche van Chimay is een heerlijk visgerecht dat heel populair is in de Viroinvallei en het land van Chimay. Bij uw bezoek aan Viroinval, in het zuiden van de provincie Namen, moet je beslist langs bij La Madeleine en dit echte Waalse product proeven.

Philippe Dumoulin en zijn twee zonen bereiden dit gerecht op traditionele wijze met de knowhow van de familie. Dit Waals kwaliteitsvol streekproduct krijgt binnenkort een BGA (beschermde geografische aanduiding).

Een erg oud gerecht

Deze specialiteit is al sinds de Spaanse bezetting tijdens de 15e en 16e eeuw populair in Chimay, Virelles en Olloy-sur-Viroin.

Laat je verleiden door de beroemde escavèche, een typisch visgerecht uit het zuiden van Henegouwen en de streek van Namen!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden