• Attracties
  • Gastronomische boetiek of verkooppunt
  • Producent

De escavèche van Chimay is een heerlijk visgerecht dat heel populair is in de Viroinvallei en het land van Chimay. Bij uw bezoek aan Viroinval, in het zuiden van de provincie Namen, moet je beslist langs bij La Madeleine en dit echte Waalse product proeven.

Philippe Dumoulin en zijn twee zonen bereiden dit gerecht op traditionele wijze met de knowhow van de familie. Dit Waals kwaliteitsvol streekproduct krijgt binnenkort een BGA (beschermde geografische aanduiding).

Een erg oud gerecht

Deze specialiteit is al sinds de Spaanse bezetting tijdens de 15e en 16e eeuw populair in Chimay, Virelles en Olloy-sur-Viroin.

Laat je verleiden door de beroemde escavèche, een typisch visgerecht uit het zuiden van Henegouwen en de streek van Namen!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden