pdf

PARK VAN DE WAUX-HALL

  • PARK VAN DE WAUX-HALL
  • Park/tuin
Deze tuin uit het midden van de 19de eeuw, die op verzoek van enkele hooggeplaatste burgers van Bergen werd ontworpen door de tuinarchitect Louis Fuchs, werd op het einde van de vorige eeuw door de stad Bergen opgekocht. Dit landschapachtige park van 5 ha is in het bezit van een dendrologische collectie, waarvan sommige soorten bijzonder oud en opmerkelijk zijn : een Amerikaanse okkernotenboom, een treurlinde, een byzantijnse hazelaar, enz... Het bevat eveneens groepen honderdjarige bomen, waterpartijen, grasvelden en niet minder dan 100.000 bloembollen, die in de lente bloeien, waardoor een betoverend spektakel ontstaat. Twee prachtige vijvers met een overvloedige waterfauna, kanoën, een gezondheidsroute, een speeltuin voor kinderen en een tennisterrein.
Bereikbaar : Snelweg E19-A7 (Brussel-Bergen), afrit : Bergen - Trein : station van Bergen + bus "intra muros" vanaf het station naar het stadscentrum.
Toegang gratis voor het park.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Cafetaria
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.