• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Natuurpark

In het oosten van België is het Natuurpark van de Hoge Venen een uniek natuurgebied in Europa. Een uitzonderlijk biotoop om te bewaren!

Het is het oudste natuurpark van België en tevens het grootste gebied in ons land waar natuurbehoud een prioriteit is. Afhankelijk van het seizoen, krijgt het een surrealistisch, vreemd, prachtig uiterlijk...

Een grensoverschrijdend park

Dit park is verdeeld in zes natuurgebieden, waarvan vier in Wallonië. Het strekt zich uit binnen een vierkant dat gevormd wordt door de steden Eupen, Montjoie (Monschau), Malmedy en Spa.

  • In het noordwesten: het Avant-Pays Fagnard, gedomineerd door de melkveehouderij en de bossen.
  • In het zuiden: de Boven-Eifel met zijn beboste heuvels en het schilderachtige dal van de Our.

Een veengebied vol natuurlijke rijkdom

Met hun turflaag die tot acht meter dik kan zijn, zien de Hoge Venen eruit als een enorme spons. Daarom is de toegang strikt gereguleerd.

Vlonders en bewegwijzerde paden leiden de bezoekers veilig door dit prachtige natuurlandschap dat zich in alle seizoenen ontvouwt: van het bloemrijke voorjaar tot het Siberische winterlandschap.

Goed om te weten

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking voor motorhomes

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden