• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Natuurpark

In het oosten van België is het Natuurpark van de Hoge Venen een uniek natuurgebied in Europa. Een uitzonderlijk biotoop om te bewaren!

Het is het oudste natuurpark van België en tevens het grootste gebied in ons land waar natuurbehoud een prioriteit is. Afhankelijk van het seizoen, krijgt het een surrealistisch, vreemd, prachtig uiterlijk...

Een grensoverschrijdend park

Dit park is verdeeld in zes natuurgebieden, waarvan vier in Wallonië. Het strekt zich uit binnen een vierkant dat gevormd wordt door de steden Eupen, Montjoie (Monschau), Malmedy en Spa.

  • In het noordwesten: het Avant-Pays Fagnard, gedomineerd door de melkveehouderij en de bossen.
  • In het zuiden: de Boven-Eifel met zijn beboste heuvels en het schilderachtige dal van de Our.

Een veengebied vol natuurlijke rijkdom

Met hun turflaag die tot acht meter dik kan zijn, zien de Hoge Venen eruit als een enorme spons. Daarom is de toegang strikt gereguleerd.

Vlonders en bewegwijzerde paden leiden de bezoekers veilig door dit prachtige natuurlandschap dat zich in alle seizoenen ontvouwt: van het bloemrijke voorjaar tot het Siberische winterlandschap.

Goed om te weten

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking voor motorhomes

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden