• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Natuuronderwijs

Ontdek het bos dankzij de interpretatiezones en recreatieve voorzieningen van de Escale forestière in Bon-Secours. Ontdek ook de Pic'orée, een zintuiglijk park met een blotevoetenpad.

Het bezoek aan de Escale forestière duurt 2 uur, is op reservering en biedt toegang tot deze verschillende ruimten: 

Een blotevoetenpad

  • In de Pic'orée, gelegen aan rand van het bos, ontdek je de natuur op blote voeten. Je zal er al je zintuigen aanscherpen op een intens parcours, waar elke ondergrond een nieuwe ervaring bezorgt.
  • In totaal kan je in maar liefst 20 bakken met natuurlijke (stro, riet, dennenappels, schors, …) en buitengewone (capsules, kurken, biljartballen, …) materialen voelen, vanaf de leeftijd van 3 jaar.
  • En tussen het voelen in de bakken door gaat jouw ontdekkingstocht verder over planken, platen uit kalksteen, gevlochten bamboe, boomstammen, banden...

Een site om bij te leren over het bos

  • Ontdek "Explor'forêt", waar je alles te weten komt over de geheimen van de fauna en flora van het bos. 
  • Betreed het staatsbos en maak een wandeling over de trekpaden (4 en 7 km).
  • Ga mee op een virtuele reis in een heteluchtballon om de rijkdommen van het natuurpark te ontdekken.

Een raadselparcours

Ontdek een buitengewoon parcours met 18 raadsels en speelse activiteiten rond het thema babydieren, voor kinderen vanaf 4 jaar. Uitdagingen om aan te gaan met het gezin, met de school of in groep, in de vaste ruimtes. 

De Escale forestière is zeker een omweg waard!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Speeltuin

Visites

Groep - FR - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden