• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Natuuronderwijs
  • Rondleiding en ontdekking

Ontdek het bos dankzij de interpretatiezones en recreatieve voorzieningen van de Escale forestière in Bon-Secours. Je kunt ook door het bos wandelen, via het blotevoetenpad of de wandelpaden van het natuurpark Plaines de l'Escaut.

Een uniek wandelpad om opnieuw aansluiting te vinden met de natuur

In de Pic'orée, een terrein dat de zintuigen prikkelt, aan de rand van het Bon-Secours-bos, ontdek je de natuur op je blote voeten om zo de stress van het dagelijkse leven even los te laten. Je zal er al je zintuigen weer aanscherpen op een intens parcours van 150 meter, waar elke ondergrond je een nieuwe ervaring bezorgt. Je zal dingen voelen die je al lang niet meer gevoeld hebt: de koude of de vochtigheid, de zachtheid en de ruwheid.

In totaal kan je in maar liefst 20 bakken met natuurlijke (stro, riet, zandsteen, dennenappels, schors, …) en buitengewone (capsules, kurken, biljartballen, …) materialen voelen, vanaf de leeftijd van 3 jaar.

En tussen het voelen in de bakken door gaat jouw ontdekkingstocht verder over houten planken, platen uit kalksteen, gevlochten bamboe of grote voorwerpen, zoals holle boomstammen, houtstructuren in de hoogte, een met mos bedekte boomstam, grote stukken kalksteen, ... Geen rust dus voor je voeten!

Na de tocht, ook iets bijleren over het bos

Je ontdekkingstocht in de natuur gaat verder met een bezoek aan het interpretatiecentrum Explor'forêt, waar je alles te weten komt over de bomen, zoogdieren, vogels, planten, paddenstoelen en kleine bosdiertjes. Maak een wandeling tussen de bladeren van de boomtoppen op de Promenoir des cimes. Trek het Bon-Secours-bos (1000 ha) in en maak een wandeling met de hele familie op een van de twee circuits (4 en 7 km).

Ontdek de boshalte, l'Escale Forestière. Op dit verbluffende en leuke spektakelparcours leer je alles over de fauna en flora in het bos. Je eindigt je bezoek met een virtuele reis in een heteluchtballon op ontdekking naar de rijkdommen van het Natuurpark. Klim vervolgens op de Promenoir des Cimes, een wandelgang van 60 meter tussen de boomtoppen. Vanop 16 meter hoogte wandel je tussen eiken, essen en beuken. Laat je blik over de boomtoppen heen glijden, dan zie je Frankrijk al.


 

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Speeltuin

Visites

Groep - FR - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden