pdf

L'Escale forestière | Uitgestrekt woud in Bon-Secours

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Rondleiding en ontdekking
  • Natuuronderwijs

Ontdek het bos dankzij de interpretatiezones en recreatieve voorzieningen van de Escale forestière in Bon-Secours. Je kunt ook door het bos wandelen, via het blotevoetenpad of de wandelpaden van het natuurpark Plaines de l'Escaut.

Een uniek wandelpad om opnieuw aansluiting te vinden met de natuur

In de Pic'orée, een terrein dat de zintuigen prikkelt, aan de rand van het Bon-Secours-bos, ontdek je de natuur op je blote voeten om zo de stress van het dagelijkse leven even los te laten. Je zal er al je zintuigen weer aanscherpen op een intens parcours van 150 meter, waar elke ondergrond je een nieuwe ervaring bezorgt. Je zal dingen voelen die je al lang niet meer gevoeld hebt: de koude of de vochtigheid, de zachtheid en de ruwheid.

In totaal kan je in maar liefst 20 bakken met natuurlijke (stro, riet, zandsteen, dennenappels, schors, …) en buitengewone (capsules, kurken, biljartballen, …) materialen voelen, vanaf de leeftijd van 3 jaar.

En tussen het voelen in de bakken door gaat jouw ontdekkingstocht verder over houten planken, platen uit kalksteen, gevlochten bamboe of grote voorwerpen, zoals holle boomstammen, houtstructuren in de hoogte, een met mos bedekte boomstam, grote stukken kalksteen, ... Geen rust dus voor je voeten!

Na de tocht, ook iets bijleren over het bos

Je ontdekkingstocht in de natuur gaat verder met een bezoek aan het interpretatiecentrum Explor'forêt, waar je alles te weten komt over de bomen, zoogdieren, vogels, planten, paddenstoelen en kleine bosdiertjes. Maak een wandeling tussen de bladeren van de boomtoppen op de Promenoir des cimes. Trek het Bon-Secours-bos (1000 ha) in en maak een wandeling met de hele familie op een van de twee circuits (4 en 7 km).

Ontdek de boshalte, l'Escale Forestière. Op dit verbluffende en leuke spektakelparcours leer je alles over de fauna en flora in het bos. Je eindigt je bezoek met een virtuele reis in een heteluchtballon op ontdekking naar de rijkdommen van het Natuurpark. Klim vervolgens op de Promenoir des Cimes, een wandelgang van 60 meter tussen de boomtoppen. Vanop 16 meter hoogte wandel je tussen eiken, essen en beuken. Laat je blik over de boomtoppen heen glijden, dan zie je Frankrijk al.


 

Praktische informatie

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Minimumafstand4 Km
Maximumafstand7 Km

Duur

Minimumduur2:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Educatieve dienst

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
  • Parking
  • Speeltuin
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.