• Attracties
  • Arboretum

Tussen de Beneden-Famenne en de eerste uitlopers van de Ardennen, op het grondgebied van de dorpen Resteigne en Tellin, zijn twee bossen geklasseerd als bosreservaten omwille van hun ecologische belang.

Twee beschermde bossen

  • Naar het noorden gericht ligt het Bos van Ellinchamps (30 ha): op de rechteroever van de Lesse is er een beukenbos, een esdoornbos op het niveau van de steenslag en een elzenbos op de alluviale afzettingen van de Lesse, evenals verschillende soorten orchideeën.
  • Naar het zuiden gericht ligt het Bos van Chenet (22 ha): dit eiken-/haagbeukenbos is onmiskenbaar van landschappelijk en floraal belang.

Je kan deze bossen zien vanuit het opmerkelijke standpunt van de Hautes Roches!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden