• Attracties
  • Arboretum

Tussen de Beneden-Famenne en de eerste uitlopers van de Ardennen, op het grondgebied van de dorpen Resteigne en Tellin, zijn twee bossen geklasseerd als bosreservaten omwille van hun ecologische belang.

Twee beschermde bossen

  • Naar het noorden gericht ligt het Bos van Ellinchamps (30 ha): op de rechteroever van de Lesse is er een beukenbosje, een esdoornbosje op het niveau van de steenslag en een elzenbosje op de alluviale afzettingen van de Lesse, evenals verschillende soorten orchideeën.
  • Naar het zuiden gericht ligt het Bos van Chenet (22 ha): dit eiken-/haagbeukenbos is onmiskenbaar van landschappelijk en floraal belang.

Je kan deze bossen zien vanuit het opmerkelijke standpunt van de Hautes Roches!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden