pdf

Het prachtige arboretum Lenoir in de buurt van La Roche-en-Ardenne

  • Arboretum
  • Park/tuin

Het arboretum Lenoir in Rendeux, in de buurt van La Roche-en-Ardenne, werd opgericht in de jaren 1930 en biedt een indrukwekkende collectie van 3000 bomen en struiken uit de hele wereld, waaronder 29 Belgische kampioenen met de grootste omtrek die tot nu toe bekend is.

Het arboretum van Robert Lenoir beslaat 22 hectare met weiden, bossen en moerassen. Omzoomd door de rivier de Ourthe, kruisen naald- en loofbomen elkaar.

De meest voorkomende soorten: esdoorn, kardinaalsmuts, lijsterbes, rododendron, eik, kersenboom...

Ecologisch beheer

De openbare dienst van Wallonië die het domein beheert, geeft voorrang aan het ecologisch beheer, zonder gebruik te maken van pesticiden en laat de natuur het overnemen.

Het bevordert de spontane flora, streeft naar het behoud van foerageerinsecten en biedt onderdak aan een hele reeks vogels en dieren.

Een rustige sfeer

Het arboretum omvatte vanaf de oprichting een watermolen die gevoed werd door een klein kanaal van de Ourthe. Beetje bij beetje werden er kleine eilandjes gevormd die de site de bijzondere charme gaven die het vandaag de dag kenmerkt.

Lenoirs zorg om zeldzame exotische soorten te verzamelen, in plaats van ze te organiseren of de ruimte te ontwerpen, geeft het arboretum een wild karakter.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Parking autocar
  • Parking

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.