• Attracties
  • Arboretum
  • Park/tuin

Het arboretum Lenoir in Rendeux, in de buurt van La Roche-en-Ardenne, werd opgericht in de jaren 1930 en biedt een indrukwekkende collectie van 3000 bomen en struiken uit de hele wereld, waaronder 29 Belgische kampioenen met de grootste omtrek die tot nu toe bekend is.

Het arboretum van Robert Lenoir beslaat 22 hectare met weiden, bossen en moerassen. Omzoomd door de rivier de Ourthe, kruisen naald- en loofbomen elkaar.

De meest voorkomende soorten: esdoorn, kardinaalsmuts, lijsterbes, rododendron, eik, kersenboom...

Ecologisch beheer

De openbare dienst van Wallonië die het domein beheert, geeft voorrang aan het ecologisch beheer, zonder gebruik te maken van pesticiden en laat de natuur het overnemen.

Het bevordert de spontane flora, streeft naar het behoud van foerageerinsecten en biedt onderdak aan een hele reeks vogels en dieren.

Een rustige sfeer

Het arboretum omvatte vanaf de oprichting een watermolen die gevoed werd door een klein kanaal van de Ourthe. Beetje bij beetje werden er kleine eilandjes gevormd die de site de bijzondere charme gaven die het vandaag de dag kenmerkt.

Lenoirs zorg om zeldzame exotische soorten te verzamelen, in plaats van ze te organiseren of de ruimte te ontwerpen, geeft het arboretum een wild karakter.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden