• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek de bijzondere en leuke geschiedenis van de keuken en de voeding - van de oudheid tot vandaag. Hét museum voor lekkerbekken en fijnproevers. Het museum en de bibliotheek van de gastronomie onthult de geheimen van de gastronomie.

Dit museum bevat een bonte verzameling culinaire bijzonderheden en ontleedt de historische, archeologische, etnografische, folkloristische en artistieke aspecten van voeding. Er zijn ongeveer 1200 objecten te zien: authentieke, zeldzame of bijzondere meubels en schilderijen, van de oudheid tot vandaag.

Ontdek de porte-fidibus, de zagueman, de bouzillé of het cabinet à mouches! Verder leer je ook over de symbolische waarde van de komkommer en de artisjok, over de vele gebruikswijzen van suiker en over de gevaren van de zuigfles.

Proef heerlijke oude of regionale recepten in de taverne en kies een souvenir in de boetiek.

De bibliotheek van het museum

De museumbibliotheek omvat de grootste verzameling boeken over gastronomie in België: meer dan 20000 boeken. Het is een van de twintig grootste museumbibliotheken in Europa.

Speciale bezoeken op afspraak voor slechtzienden en personen met beperkte mobiliteit.

Ferme castraleChaussée Freddy Terwagne 132a,4480Hermalle-Sous-Huy
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:30

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Diensten

Interne catering - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Parking autocar - Parking - Restaurant - Wifi

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Enkel met gids - Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden