pdf

De vallei van Rabais, een duik in de natuur van de Gaume | Fietstochten in Wallonië

  • De vallei van Rabais, een duik in de natuur van de Gaume | Fietstochten in Wallonië
  • Mountainbiketocht

Met de MTB trekken we door een van de mooiste bossen van Wallonië, dat van Virton. 

De weerkaatsing van de zon op het meer en de verspreide kleine chalets in de schaduw van het kreupelhout zorgen voor een vakantiesfeertje in de vallei van Rabais.

Vanaf de eerste meters trekt deze tocht door het bos. De hele 15 km blijven we in de gedempte, vochtige en sprookjesachtige sfeer. Wij bevinden ons in het hart van een gemengd bos met bomen van verschillende soorten en leeftijden.

Langs de bochtige wegen zien we beuken opduiken, en het lichtspel dat ze bieden. Dit soort bos is ook zeer goed bestand tegen de wind en de grote open plekken vermijden dat zich te veel sneeuw zou ophopen op de takken.

Wanneer we het bos verlaten, kronkelt de weg verder naar Croix Rouge en zijn ‘Trou des Fées’, een kalkrotspartij met vreemde vormen. Aan het kruispunt zakken we af naar het domein van de vallei van Rabais, waar we het vertrekpunt vinden van ‘Le Sentier des Songes’ (1,5 km). Dit ‘pad van de verbeelding’ is een ongewoon artistiek parcours dat u ook kunt volgen met de fiets.

Goed om te weten!

Als het iets meer mag zijn: de ‘Boucle de l’Orval’, een lus van 78 km door de Gaume met een halte aan de Abdij van Orval om het beroemde trappistenbier te proeven.

Praktisch

Type route

Paden, boswegen en geasfalteerde wegen.

Type fiets

MTB.

Moeilijkheidsgraad

Een tracé met soms moeilijke beklimmingen door het onderhout.

Kinderen

Vanaf +/- 10 jaar.

Vertrek

Sportcentrum van de vallei van Rabais.

Bewegwijzering

2 cirkels met erboven een blauwe driehoek.

Parking

Sportcentrum van de vallei van Rabais.

Praktische informatie

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Minimumafstand16 Km

Duur

Minimumduur2:00

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.