pdf

De heuvels van de Burdinale | Fietstochten in Wallonië

  • De heuvels van de Burdinale | Fietstochten in Wallonië
  • Mountainbiketocht

De Burdinale slingert zich door een heuvelachtig en groen landschap. De tocht laat je de rijkdommen en de verscheidenheid ontdekken van deze streek, waar men zich vooral toelegt op landbouw. 

Het circuit zoekt zich een weg over de twee hellingen van de vallei van de Burdinale. We zijn in Haspengouw, een van de graanzolders van België. Onze tocht begint in Burdinne, ter hoogte van de ‘Grosse Ferme’.

Al van bij de eerste kilometers wisselen vlotte passages af met meer technische, in een decor van velden, boomgaarden en bossen. Onderweg volgen de dorpen elkaar op. In Fumal steken we de oude lijn van de buurtspoorweg over.

Deze lijn verbond destijds Landen, Huy en Ciney. Bij het naderen van Vissoul volgen beklimmingen en afdalingen elkaar op. In het hart van het Natuurpark van de valleien van de Burdinale en de Mehaigne, dompelen kleine bospaden, plattelands- en ruilverkavelingswegen ons onder in een ongerepte natuur.

Goed om te weten!

Download de mobiele applicatie Burdinale Mehaigne. Zij biedt 230 km fietscircuits, samen met een lijst van restaurants, logies en vrijetijdsmogelijkheden.

Praktisch

Type route

Plattelands- en ruilverkavelingswegen, paden.

Type fiets

Enkel MTB.

Moeilijkheidsgraad

Een moeilijke tocht van 37 km, voor ervaren mountainbikers. Korte hellingen volgen elkaar op en leiden naar de opeenvolgende toppen boven de vallei.

Kinderen

Vanaf +/- 16 jaar.


Vertrek

Maison du Tourisme Burdinale et Mehaigne.

Bewegwijzering

Volg de MTB-wegwijzers van circuit 3 (gele driehoeken en cirkels).

Parking

Plaatsen bij het Maison du Tourisme.

Praktische informatie

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Lengte

Minimumafstand37 Km

Duur

Minimumduur4:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.