• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Mountainbiketocht

De Burdinale slingert zich door een heuvelachtig en groen landschap. De tocht laat je de rijkdommen en de verscheidenheid ontdekken van deze streek, waar men zich vooral toelegt op landbouw. 

Het circuit zoekt zich een weg over de twee hellingen van de vallei van de Burdinale. We zijn in Haspengouw, een van de graanzolders van België. Onze tocht begint in Burdinne, ter hoogte van de ‘Grosse Ferme’.

Al van bij de eerste kilometers wisselen vlotte passages af met meer technische, in een decor van velden, boomgaarden en bossen. Onderweg volgen de dorpen elkaar op. In Fumal steken we de oude lijn van de buurtspoorweg over.

Deze lijn verbond destijds Landen, Huy en Ciney. Bij het naderen van Vissoul volgen beklimmingen en afdalingen elkaar op. In het hart van het Natuurpark van de valleien van de Burdinale en de Mehaigne, dompelen kleine bospaden, plattelands- en ruilverkavelingswegen ons onder in een ongerepte natuur.

Goed om te weten!

Download de mobiele applicatie Burdinale Mehaigne. Zij biedt 230 km fietscircuits, samen met een lijst van restaurants, logies en vrijetijdsmogelijkheden.

Praktisch

Type route

Plattelands- en ruilverkavelingswegen, paden.

Type fiets

Enkel MTB.

Moeilijkheidsgraad

Een moeilijke tocht van 37 km, voor ervaren mountainbikers. Korte hellingen volgen elkaar op en leiden naar de opeenvolgende toppen boven de vallei.

Kinderen

Vanaf +/- 16 jaar.


Vertrek

Maison du Tourisme Burdinale et Mehaigne.

Bewegwijzering

Volg de MTB-wegwijzers van circuit 3 (gele driehoeken en cirkels).

Parking

Plaatsen bij het Maison du Tourisme.

Maison du tourisme BurdinaleRue de la Burdinale 6,4210Burdinne
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Lengte

Minimumafstand : 37 Km

Tijdsduur

Minimumduur : 4:00

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden