• Attracties
  • Molen

De Molen van Bonne-Esperance nodigt je uit om artisanale producten te proeven in de culturele en historische omgeving van een Norbertijnse abdij.

In de Abdij van Bonne-Espérance, die gesticht werd in de 12e eeuw, zijn de molen, de brouwerij en de bakkerij typische architecturale realisaties uit de 18e eeuw.

Kom ontdekken

  • bewaard gebleven stukken: de oven die nog steeds gebruikt wordt om overheerlijke suikertaarten te bakken, de molensteen die nog steeds het graan maalt.
  • ambachten animeren de vlakte van de molen: lavendel, juwelen, oude boeken of houtdraaier.

Kom proeven

Je kunt er bier of kaas van de abdij proeven, maar ook boerenbrood en tal van andere streekproducten. Daarnaast is er ook een kleine restauratie op het terras dat aan een vijver ligt.

De gidsen van la Maison de la mémoire zijn op zondag vanaf 15.30 uur aanwezig zodat je de prachtige gebouwen met de verschillende schatten uitgebreid kan bezoeken.

Contact

Rue Grégoire Jurion 22,7120Vellereille-Les-Brayeux
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden