• Sport & Ontspanning
  • Riviertoerisme
  • Jachthavens

De kleine haven van Erquelinnes is een mooie jachthaven gesitueerd op de RAVeL 3-fietsroute, net naast de grens met Frankrijk.

De binnenhaven, opgericht in 1865 door de NMBS, huisde ooit diverse industrieën wiens goederen werden vervoerd door trekschuiten gejaagd door paarden. 

Rond 1985 merkten enkele watersporters deze verlaten binnenhaven op dicht bij het nu verdwenen douanekantoor. Nieuwsgierig openden ze het verroeste hek onder de spoorwegbrug en ontdekten ze een prachtige oppervlakte water die slecht bekend was bij enkele vissers. Ze beslisten toen om er een jachthaven van te maken.

De troeven van de haven

  • Geleven op de fietsroute RAVeL 3
  • Mogelijkheid om iets te drinken op het terras van café La Péniche
  • Klein park met picknickbanken
Rue du Port 59,6560Erquelinnes
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden