• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Een atypisch museum met weefgetouwen die nog steeds werken. Het atelier is erg interactief en is het enige van zijn soort in België, zelfs in Europa.

Het Museum van de Komense Lintnijverheid staat al meer dan 850 jaar garant voor een ononderbroken textieltraditie op Komense bodem en nodigt je uit om alle geheimen van het weven te komen ontrafelen. Van de traditionele uitvoering over de productie volgens het jacquardmechanisme tot de boeiende geschiedenis van de ritssluiting en het vlechtwerk.

Weefgetouwen uit 1700

Het museum overloopt de geschiedenis van de lintnijverheid in de Belgische stad Komen, te beginnen in de 13de eeuw. 
In het interactieve museum kan je de vroegere Komense lintproducenten, les Bleu Vintes, ontdekken.
Ook kan je een collectie oude textielwaren bewonderen, waarvan de oudste dateren van 1700.

Als je dat wenst, kan je de weefgetouwen ook zien werken, je hoeft dit alleen maar aan de hoofdwever te vragen.
Je vindt er ook etalages met verzamelingen naalden, veelkleurige linten, historische documenten en machines die worden gebruikt om het lint voor te bereiden en af te werken.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden