• Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Fietsen & Mountainbiken
  • Wandelingen
  • Fietstocht

Dit is een van de mooiste RAVeL-routes van de streek. Het is een echte caleidoscoop op de geschiedenis. Het parcours slingert zich langs burchtruïnes en eindigt bij twee befaamde abdijen. 

Hier in Bouvignes voelt en beleeft men nog de middeleeuwen. Met enige verbeelding hoort men nog de hoeven van de paarden kletteren op het plaveisel van de smalle straten die afdalen van de Porte Chevalier. Een indruk die nog versterkt wordt door de burcht van Crèvecoeur, die zijn schaduw werpt op het stadsplein en het ‘Maison du Patrimoine Médiéval Mosan’ (Huis van het middeleeuwse Maaserfgoed).

Op de andere oever van de Maas ontdekt men de ruïnes van de burcht van Poilvache, die beschouwd werd als een echte ‘staatsburcht’. Kort voorbij Anhée, verwisselen we onze tweewieler voor een ‘railbike’ (spoorfiets) die rijdt op de oude spoorlijn in de vallei van de Molignée. Iets verder op ons parcours bieden de ruïnes van Montaigle een prachtig beeld van een middeleeuwse burcht.

De tocht eindigt aan het station van Maredsous. Daar vinden we een zeer sympathieke ‘Bistrot de Terroir’ waar men lekkere regionale gerechten kan eten. De terugkeer is een fluitje van een cent, want de RAVeL toont enkel een afdalend profiel.

Goed om te weten!

Ruil je fiets voor een railbike. De ‘Draisines de la Molignée’ rijden in de vallei van de Molignée op de rails van de oude spoorlijn van Warnant naar Maredsous (parcours van 6 of 14 km h/t).

Praktisch

Type route 

Geasfalteerde RAVeL met eigen traject. Het wegdek is uitstekend langs de Molignée.

Type fiets 

STB (Sport & Touring Bike).

Moeilijkheidsgraad 

45 km h/t (22 km naar Maredsous en nadien naar Bouvignes). Geen speciale moeilijkheden. De variante leidt naar twee abdijen (route juist na het oude station van Maredsous, dat nu een ‘Bistrot de Terroir’ is). Je moet echter een helling beklimmen.

Kinderen 

Vanaf +/- 15 jaar.

Vertrek 

Steek de rijksweg N96 over en passeer onder de spoorweg waar u de RAVeL 2 aantreft.

Bewegwijzering 

Volg de RAVeL-bewegwijzering. Langs de Maas, kort voorbij de stuw-brug, neem je de RAVeL (lijn L150A) van de Molignée.

Parking 

Op de Place du Baillage in Bouvignes, ter hoogte van het Maison du Patrimoine Médiéval Mosan.

Contact

Maison du Tourisme Vallée de la Meuse Namur-DinantAvenue Colonel Cadoux 8,5500Dinant
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Maximumafstand : 18 Km

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden