• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Natuuronderwijs
  • Dierenpark/zoo/aquarium

Het interactieve museum van wol en oude ambachten met dierenpark en streekproducten bevindt zich in Bastogne, in de Ardennen.

Op ontdekking in 3 stappen

  • Bezoek eerst het dierenpark en ontdek de 25 soorten schapen, geiten en andere diersoorten waarvan wol geproduceerd wordt.
  • Vervolgens krijg je een overzicht van de verschillende stappen en technieken die bij wolverwerking komen kijken van aan het begin van de 20e eeuw tot nu.
  • Het laatste deel van je ontdekkingsreis is een tijdreis die je in een nagebouwd huis van die tijd onderdompelt in de beroepen en het leven van weleer.

Animalaine is ook een plek om te wonen en te ontmoeten en met een team dat tot je beschikking staat voor de organisatie van je gepersonaliseerde bezoek.

Hydraulische pers

Breng je fruit mee en keer terug met vers geperst sap! De nieuwe hydraulische pers produceert een hoogwaardig sap met geconserveerde voedingsstoffen. Je kan hier heel wat verschillend fruit persen: appels, peren, pruimen, kersen, bosbessen, enz.

Een leuke en aantrekkelijke uitstap, met of zonder kinderen!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden