• Attracties
  • Brouwerij

Leffe, een van de bekendste Belgische abdijbieren, nodigt je uit om het museum in Dinant te bezoeken. Ontdek dit goed bewaarde geheim sinds 1240.

La Maison Leffe biedt u:

  • Een museum over Leffe in een voormalig klooster
  • Een boeiend bezoek over de geschiedenis van dit eeuwenoude abdijbier
  • Interactieve ervaringen, touchscreens en proeverijen

Een bezoek door 8 eeuwen brouwen

Ontdek de brouwerij Leffe, vanaf haar oprichting tot vandaag. Kom luisteren naar de geschiedenis van de verschillende gebrouwen bieren: 8 eeuwen brouwgeschiedenis.
In de kapel van het voormalige klooster van Bethlehem, nu omgebouwd tot hotel "La Merveilleuse", heeft het Maison Leffe zijn plaats gevonden, op enkele kilometers van de oorspronkelijke locatie: de Abdij Notre-Dame de Leffe.

Kennis van het verleden gericht op de toekomst

Het Maison Leffe prikkelt je zintuigen door middel van interactieve ervaringen, touchscreens en natuurlijk proeverijen. Vergeet niet dat er 9 soorten Leffe zijn!
Dit bezoek aan het hart van Dinant geeft je een adembenemend uitzicht over de Maasvallei.

Een kwestie van gezondheid in de eerste plaats

In 1240 stroomde de Leffe voor het eerst. De monniken van de abdij begonnen met het brouwen van hun bier om twee redenen: angst  om water te drinken dat dodelijke ziekten en epidemieën bevatte en de gastvrijheid ten opzicht van pelgrims en reizigers.

Openingstijden van het Leffe Museum

In het hoogseizoen, van Pasen tot de herfstvakantie, tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 19.00 uur.
In het laagseizoen, na de kerstvakantie tot voor de paasvakantie: vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Dompel je onder in de geschiedenis van de Leffebieren in het Maison Leffe.

Contact

Charreau des Capucins 23,5500Dinant
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden