• Attracties
  • Brouwerij
  • Rondleiding en ontdekking

Volg de kabouters met hun rode hoed tot aan de Brouwerij van Achouffe, op enkele kilometers van Houffalize en ontdek de Ardense brouwerijwereld.

Kabouters en andere elfachtigen mogen niet ontbreken in de sprookjes en legendes van de Ardennen. Het is dan ook geen toeval dat een van die twee op het etiket van deze speciale bieren prijkt. Die bieren worden gebrouwen binnen deze in 1982 opgerichte onderneming. De kleine mannetjes nodigen je uit om meer te weten te komen over de brouwerij, haar betoverende kader en haar heerlijke degustaties.

LA CHOUFFE

Het bekendste bier is de LA CHOUFFE, een blond bier dat zich onderscheidt door zijn frisheid en zijn fruitig boeket. Er is ook de Mc CHOUFFE, een bruin bier met een smaak die doet denken aan Schotse bieren. Vandaar ook zijn bijnaam de "Scotch van de Ardennen".

Ontdek ook de HOUBLON CHOUFFE, een triple bier van het type "Indian Pale Ale" (IPA). Dit bier biedt een harmonieus evenwicht tussen aangenaam fruitig en uitgesproken bitter. Of ook de N'Ice CHOUFFE, een gekruid (tijm en curaçao) en licht hoppig winterbier. Het is een zeer evenwichtig bier. En vergeten we ook niet de CHOUFFE Soleil, een bier voor de mooie dagen, met een fruitige toets en verfrissende smaken.

Een feeëriek universum voor een magische ervaring.

COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden