• Attracties
  • Bouwkundig erfgoed

Het station Luik-Guillemins werd ontworpen door de Catalaanse architect Santiago Calatrava, die er een modern architecturaal geheel van maakte.

Het station Luik-Guillemins is een van de drukste stations in Wallonië. Met de treinen die er stoppen kun je Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg zeer gemakkelijk te bereiken. 

Een beetje geschiedenis

Het station werd in 1863 opgericht en is al verschillende keren gerenoveerd. In 1905 was de receptie van de Wereldtentoonstelling de aanleiding voor een grondige renovatie, daarna was dat de oorlog. Het begin van de 21e eeuw betekende een keerpunt in de heropleving van het stadscentrum van Luik. 

Een aantrekkelijker station

In deze geest van renaissance werd het nieuwe station na 10 jaar werken in 2009 ingehuldigd in een industriële en moderne stijl. Het trekt nu veel toeristen en is uitgegroeid tot een symbool van de stad en het meest gefotografeerde monument van Luik.

De kunstenaar Calatrava heeft ervoor gezorgd dat de grote ruimtes van het station natuurlijk worden verlicht, met behulp van glas en metaal. Er is ook een plein aangelegd voor de ingang, waardoor de hele wijk Guillemins werd gerestaureerd, met een parking en een voetgangersbrug die rechtstreeks toegang geven tot het winkelcentrum Médiacité. 

Luik heet je welkom in het prachtige station van Guillemins, geklasseerd als uitzonderlijk onroerend erfgoed.

Virtueel bezoek

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden