• Attracties
  • Bouwkundig erfgoed

Het station Luik-Guillemins werd ontworpen door de Catalaanse architect Santiago Calatrava, die er een modern architecturaal geheel van maakte.

Het station Luik-Guillemins is een van de drukste stations in Wallonië. Met de Thalys, ICE-treinen en InterCity-treinen zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg zeer gemakkelijk te bereiken. 

Een beetje geschiedenis

Het station werd in 1863 opgericht en is al verschillende keren gerenoveerd. In 1905 was de receptie van de Wereldtentoonstelling de aanleiding voor een grondige renovatie. In de naoorlogse periode werd het belle-époque werk vernietigd en in 1958 vervangen. Het begin van de 21e eeuw betekende een keerpunt in de revitalisering van het stadscentrum van Luik. 

Een aantrekkelijker station

In deze geest van renaissance werd het nieuwe station na 10 jaar werken in 2009 ingehuldigd in een industriële en moderne stijl. Het trekt nu veel toeristen en is uitgegroeid tot een symbool van de stad en het meest gefotografeerde monument van Luik.

De kunstenaar Calatrava heeft ervoor gezorgd dat de grote ruimtes van het station natuurlijk worden verlicht, met behulp van glas en metaal. Er is ook een plein aangelegd voor de ingang, waardoor de hele wijk Guillemins wordt gerestaureerd, met een parking en een voetgangersbrug die rechtstreeks toegang geven tot het winkelcentrum Médiacité. 

Luik heet je welkom in het prachtige station van Guillemins, geklasseerd als uitzonderlijk onroerend erfgoed.

Virtueel bezoek

Place de Guillemins 2,4000Liège
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden