• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Met zijn magnifieke torens en prachtig houtwerk lijkt het Kasteel Vêves wel rechtstreeks uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

Zijn geschiedenis

Het kasteel van Vêves was in de 8e eeuw een leengoed van Pepijn van Herstal en vervolgens een vesting van de Heren van Beaufort (het kasteel werd door hen heropgebouwd in 1410). Nadien was het de residentie van hun nakomelingen, de Graven van Liedekerke Beaufort. 

Het kasteel werd gerestaureerd tussen 1969 en 1979 en is nu open voor het publiek.

Vandaag is het een levendige en harmonieuze getuige van voorbije eeuwen en een schitterend voorbeeld van militaire kunst.

Een sprookjeskasteel

Het ligt op een rots en bestaat uit vijf prachtige torens en een opmerkelijke vakwerkgalerij (16e eeuw).

Ook in de appartementen van het kasteel heerst een geraffineerde sfeer: meubelen uit de 18e eeuw, zeldzaam porselein, historische souvenirs en schilderijen.

Activiteiten voor kinderen

Het kasteel biedt kinderen de mogelijkheid om zich tijdens hun bezoek te verkleden als ridder of prinses! Het kostuum is inbegrepen in de toegangsprijs. Ook 's nachts worden er schattenjachten georganiseerd.

Vond je het kasteel van Doornroosje leuk? Dan zal je dol zijn op het kasteel van Vêves!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden