• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed
  • Park/tuin
  • Kasteelpark

Het kasteel de Boussu, gebouwd in de 16e eeuw door Jacques du Broeucq, met zijn tuinen en museum, verwelkomt je voor een bezoek dat rijk is aan cultureel en natuurlijk erfgoed.

In de buurt van Bergen en Le Grand Hornu ontdek je het kasteel en de grafkapel van de Heren van Boussu, een uniek architecturaal ensemble. 

Een uitzonderlijk renaissancemonument 

De archeologische site en het 16e-eeuwse ingangschatelet zijn geklasseerd als onderdeel van het Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië. Het châtelet, dat uitgebreid is gerenoveerd, is toegankelijk voor het publiek omdat het de plaats is waar het Interpretatiecentrum is gevestigd.

Talrijke activiteiten worden georganiseerd door de vzw "Gy Seray Boussu" die de site beheert. 

Het Interpretatiecentrum

Talrijke voorwerpen uit de Gallo-Romeinse periode tot de 20e eeuw zijn in het museum te zien. Je vindt er ook een 3D-reconstructie over de evolutie van het kasteel in de loop van de tijd, en het steenmuseum.

De tuinen

Het landgoed van 12 ha heeft eeuwenoude bomen, een verscheidenheid aan dieren en insecten en bijenkorven.

Gazons, vijvers en loofperken vormen deze veelzijdige tuin, doorkruist door kronkelende paden.

Een voormalige kiosk, oftewel een parkpaviljoen, dient nu als een natuurobservatorium.

Wacht niet langer met het bezoeken van deze site die doordrenkt is van geschiedenis!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden