• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Natuurpark

Tussen Aarlen en Martelange ligt het natuurpark van de Attertvallei in een scharniergebied tussen het bos van Anlier op Ardense bodem en de beroemde cuesta's van Lotharingse. Een bevoorrechte plaats voor wandelingen in het hart van de natuur!

Het park is verdeeld tussen de regio Lotharingen, met zijn zandgrond, en de Ardennen waar de schist domineert. Het is een natuurlijk en bebouwd erfgoed met een grote rijkdom. 

5 natuurgebieden

Deze omvatten:

  • de Marais de Grendel: een lappendeken van natte weiden en rietvelden, gedeeltelijk in België en Luxemburg. Er staat je een aangename rit op vlonders te wachten!
  • de groeve van Tattert: een opmerkelijke site bestaande uit kalkstenen gazons op droog zand. Je komt zeldzame planten, levendbarende hagedissen en solitaire bijen tegen.

Bebouwd erfgoed

Het natuurpark telt 17 dorpen, waaronder Nobressart, een van de mooiste van Wallonië. De bepleisterde gevels in de lichte kleuren die typisch zijn voor Lotharingen brengen een grote zachtheid in het landschap.

Praktisch

Ga naar het Huis van het Natuurpark, waar het bezoekerscentrum Voyage au cœur de l'Attert is gevestigd, voor meer informatie over de wandelingen die je kunt maken!

Welkom in het prachtige Natuurpark van de Attertvallei!

Parc naturel de la Vallée de l'AttertVoie de la Liberté 107,6717Attert
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Verhuur van elektrische fietsen - E-bike

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden