• Attracties
  • Brouwerij
Op een steenworp van de Franse grens, dompelt de microbrouwerij van Erquelinnes je onder in een bad vol moutsmaken, kennis en traditionele feesten.
De microbrouwerij van Erquelinnes nodigt je uit
  • om haar pure moutbieren te proeven
  • om haar toeristische en didactische tuin te bezoeken
  • om deel te nemen aan haar evenementen

In het kader van de lokale ontwikkeling en de waardering voor natuurlijke producten, produceert de brouwerij natuurlijke moutbieren, niet-gefilterd. Bieren: Angelus blonde, Angelus brune, Angelus spéciale Noël, La Sambresse.
Op aanvraag kan de brouwerij ook persoonlijke brouwsels (uniek recept) maken vanaf 405 liter...
Alle geproduceerde bieren worden ter plekke gebrouwen en gebotteld.
Vlak tegenover de familiebrouwerij ligt de Houblonnière, een echte hopplantage en diverse beplantingen van aromatische planten, hoogstammen...
Deze tuin kan op aanvraag bezocht worden (max. 50 personen).
Het Hopfeest vindt plaats tijdens het 2de weekend van september. Dit is een uniek evenement in Wallonië. Er wordt een wedstrijd gehouden voor de beste hopplukker.
De microbrouwerij van Erquelinnes nodigt je uit om de weg van de hop te volgen, van de aarde tot in je glas.

Contact

Rue de Maubeuge 197,6560Erquelinnes
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden