Jammer genoeg is het momenteel niet mogelijk om Wallonië en de Ardennen te bezoeken, maar wegdromen kan altijd… Daarom brengen we graag wat van Wallonië en de Ardennen bij jullie thuis. 

Of het nu is om erbij weg te dromen of om inspiratie op te doen voor later op het jaar, hier geven we een overzicht mee van de mogelijkheden om het zuiden van ons land te bezoeken zonder de coronamaatregelen te overtreden.


Virtueel museumbezoek

©  WBT - J.P. Remy
Heel wat musea doen hun best om hun culturele aanbod tot bij de bezoekers thuis te brengen. In Picardisch Wallonië is die content gebundeld op één website die regelmatig geüpdatet wordt. Dankzij Google Maps kan je ronddwalen in het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon in Vieux-Genappe of in het Memoriaal 1815 in Waterloo. Het Internationaal Carnaval- en Maskermuseum in Binche geeft virtueel toegang tot hun huidige tentoonstelling "Happy Heads" en het Mundaneum in Bergen is dan weer te bezoeken via Google Arts & Culture. Ook de Abdij van Stavelot en het Aquarium-Museum in Luik bieden een virtuele bezoekmogelijkheid aan. Verder zijn er nog enkele bezienswaardigheden die geen musea zijn maar ook op dezelfde manier te bezoeken zijn.
 Audiotours met foto’s

©  WBT - I. Monfort
Via het platform izi.Travel kan je heel wat wandelingen virtueel afleggen in de vorm van een audiotour met foto's. Hun aanbod is internationaal, maar ook Wallonië is van de partij, zelfs met heel wat tours in het Nederlands. Wanneer je een wandeling gekozen hebt, krijg je het plannetje ervan te zien en kan je klikken op de verschillende bezienswaardigheden langs het parcours. Daar krijg je niet alleen een foto van te zien, maar je kan ook luisteren naar de uitleg over wat je ziet, alsof je met een gids op pad bent.Ontdekkingen in 360°

©  WBT – Dominik Ketz
Met 360°-gradenfotografie komen foto's bijna tot leven. Je kan een bepaalde plaats vanuit alle hoeken bekijken, alsof je er zelf staat. Perfect dus voor wie van thuis uit het gevoel wil opwekken even elders te zijn. Vooral in Luik en omgeving is het aanbod groot dankzij fotograaf Thierry Lechanteur. Hij deelt zijn creaties online, zodat je een 360°-graden bezoek kan brengen aan onder meer het Prinsbisschoppelijk Paleis, het majestueuze station van Luik-Guillemins en de Luikse opera. Verder kan je in de provincie Namen ook het parcours naar Compostela op die manier bewonderen, en in Dinant en omgeving werden meer dan 30 plaatsen in 360° gefotografeerd, met prachtige landschappen in het aanbod.Opera in de huiskamer

Prachtige zaal van het Koninklijk Theater van Luik met de Koninklijke Opera van Wallonië© Jacques Croisier
De Luikse opera streamt zijn geplande voorstellingen gratis via zijn YouTube-kanaal. Cultuurfanaten kunnen vanuit de huiskamer op YouTube kijken en luisteren naar eerder opgenomen versies van deze concerten.
 

Plaatjes kleuren

De toeristische dienst van Doornik brengt de historische stad tot bij de mensen thuis dankzij hun kleurplaten. Vooral gezinnen met kinderen kunnen hier hun hartje aan ophalen. En op die manier misschien ook inspiratie opdoen voor een citytripje later op het jaar, waarbij het mogelijk zal zijn om de kathedraal, het belfort en de lakenhalle ook in het echt te aanschouwen.

Ook het museum Grand Curtius in Luik heeft verschillende kleurplaten in de aanbieding. Het betreft stukken uit hun collectie.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden