Gepaneerde spiering en pastinaakpuree, lekker! En we voegen wat karakter toe met de kaas Le Bailli.
Ingrediënten
- 2 spieringen
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 4 pastinaken
- 1 kg bintjesaardappelen
- 1 ui
- 100 g kaas vieux Bailli
- 25 cl melk
- 4 sneden droog brood
- 2 takjes platte peterselie
- 2 takjes gekrulde peterselie
- Tijm, laurier, boter, room, zout, peper
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten
- Was de groenten. Pel en hak de ui fijn. Fruit met vloeibare boter.
- Voeg er de schoongemaakte aardappelen en pastinaken aan toe. Voeg water toe tot op hoogte van de groenten, evenals de tijm en de laurier. Laat gedurende ongeveer 20 minuten koken.
- Giet daarna af en mix alles terwijl je er geraspte kaas vieux Bailli, een klontje boter en een beetje room aan toevoegt. Breng op smaak.
- Meng de sneden brood met de peterselie zonder de steeltjes. Breng op smaak met zout en peper.
- Paneer je spieringen door ze door de bloem, geklopte eieren en de kruidenchapelure (zie hierboven) te halen.
- Bak je spieringen langs beide kanten in een pan met vloeibare boter.
- Dresseer je bord.
Smakelijk!