De prestigieuze EDEN-prijs 'European Destinations of Excellence' in de categorie Cultureel Toerisme gaat naar La Louvière, vijfde Waalse stad. Dit is een mooie beloning voor de promotionele activiteiten rond een rijk en gevarieerd cultureel toeristische aanbod ontwikkeld door het Centre Culturel régional du centre, het Huis voor Toerisme van Kanalen en Kastelen en de communicatiedienst van de stad.

4 musea in het hart van de stad en 2 UNESCO-sites

Afspraak in het stadscentrum waar je 4 cultuurpijlers van La Louvière ontdekt: het Grafisch Centrum, het Daily-bulcentrum, het Keramiscentrum en de MiLL.

Keramis. Centre de la Céramique de la Fédération Wallonie - Bruxelles

Keramis. Centrum voor Keramiek van de Federatie Wallonië - Brussel

De Keramis collectie biedt een origineel overzicht van de productie van de Manufacture Boch, een echt juweel van de Belgische industrie. Uitzonderlijke werken naast alledaagse stukken getuigen van het economische en sociale belang van de faiencefabriek in de jonge stad La Louvière.

MiLL - Musée - Idel Ianchelevici - La Louvière

Mill - Museum Ianchelevici van La Louvière

Mill in La Louvière: permanente tentoonstelling van de grootste collectie beeldhouwwerken en tekeningen van de Roemeense kunstenaar Idel Ianchelevici.

Iets verderop vind je ook twee uitzonderlijke sites die op de link[taxonomy_term|2942|UNESCO-werelderfgoedlijst] staan. Breng in Houdeng-Aimeries ook zeker een bezoek aan de site van het Bois-du-Luc, een van de oudste steenkoolmijnen van België, en in Houdeng-Goegnies, het historische Centrumkanaal en zijn liften.

Bois Du Luc - Musée - Mine - Développement Durable - Panorama

Bois-du-Luc | Museum van de Mijnen en Duurzame Ontwikkeling

Het Bois-du-Luc is een uitzonderlijke getuige van het industriële tijdperk. Uitzonderlijk door de integriteit en authenticiteit van zijn erfgoed.

Canal Du Centre Historique Ascenseur Hydraulique

De hydraulische scheepsliften van het Centrumkanaal

Een unieke kans om deze tijdloze kunstwerken in hun originele werkende staat te bewonderen. De vier scheepsliften, gebouwd aan het begin van de 19de eeuw, zijn door Unesco erkend als werelderfgoed.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden