De Belgische regering heeft een reeks maatregelen afgekondigd in de strijd tegen de coronavirusepidemie. Je kan de gezondheidsrichtlijnen in verband met Covid-19 raadplegen op de officiële website www.info-coronavirus.be

De maatregelen in Wallonië

De meeste toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties.

Buitenactiviteiten in dierenparken: dierentuinen mogen vanaf 13 februari 2021 openen en dit volgens dezelfde regels als de natuurparken. Dat betekent onder meer dat enkel buitenactiviteiten zijn toegelaten en er strikte toegangscontrole plaatsvindt.

Hotels en B&Bs kunnen openblijven, maar de restaurants en bars blijven dicht tot nader order. Maaltijden worden genuttigd op kamer.

Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings mogen vanaf 8 februari 2021 heropenen onder dezelfde beperkende voorwaarden als andere logiesvormen.

Restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten moeten gesloten blijven. Maaltijden worden genuttigd in de vakantiehuisjes, per gezin. 

Verplaatsingen zijn toegestaan, via eigen vervoer of het openbaar vervoer, mits respect voor de avondklok. In Wallonië geldt die van 22.00 tot 6.00 uur.

Buiten mag je met maximum 4 personen samenkomen, op veilige afstand.

Raadpleeg de website van elke parter om de voorwaarden te kennen.

Reserveer je bezoek of verblijf vooraf via onze website.

Reizen vanuit het buitenland

Tot 1 maart 2021 zijn niet-essentiële reizen naar België verboden voor personen van wie hun hoofdverblijfplaats in het buitenland ligt.

Meer informatie vind je op www.info-coronavirus.be/nl/reizen

Laten we meer dan ooit de natuur beschermen

Wees solidair en denk er ook aan om de natuur te respecteren tijdens je uitstappen en wandelingen:

  • gooi je maskers, handschoenen of gebruikte tissues in de vuilnisbak.
  • sorteer je afval

In volledige solidariteit met de autoriteiten en onze toeristische partners wensen we je geweldige ontdekkingen in onze prachtige regio.

Beleef Wallonië en de Ardennen!

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden