Charleroi, een stad in opmars, de adolescent onder de Waalse steden, de alternatieveling die houdt van street art, levendige shows en participatieve kunst!

Getuigen van het culturele leven zijn het dynamische Museum van de fotografie, B.P..S. 22 (ruimte voor hedendaagse creatie, het Paleis voor Schone Kunsten, het Eden, de Vecteur en het Ancre, het choreografiecentrum Charleroi Danses en haar beroemde wereldwijd geroemde biënnale, de Rockerill (concerten en sets), de biënnale voor stadskunst #Asphalte... Charleroi loopt over van de creativiteit.

Charleroi was een mijnland. Getuige daarvan zijn de terrils, de heuvels ontstaan uit steenkoolontginning. Vandaag heerst er een microklimaat met diverse landschappen. Ze zijn nu een perfecte wandellocatie om op ontdekking te gaan naar fauna en flaura. Het "Zwarte land" wordt groen.

Charleroi is de hoofdstad van het Waalse stripverhaal, want hier lanceerden de éditions Dupuis het weekblad "Spirou" met zijn vele helden. Je vindt hun spoor nog in Charleroi: , , , , de Smurfen, Guust Flater, Buck Dany, ...

Charleroi telt ook minder bekend Art Nouveau-erfgoed, een Glasmuseum in het Bois du Cazier dat de getuige is van haar industriële verleden.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden