• Attracties
  • Producent
  • Wijngaard

De wijngaard in Thuin werd aangeplant vanaf 2001 en is gevestigd op 9 percelen van de hangende tuinen in Thuin. De eerste oogst in 2003 was een groot succes. In 2012 wordt een zachte natuurlijke wijn gemaakt, in flessen van 50 cl.

De wijngaard

Het domein telt op dit moment 1000 wijnstokken die verdeeld zijn over de terrastuinen. De uiterst zuidelijke ligging van de tuinen en de muren die errond staan, bevorderen de productie van een kwaliteitsdruif. Er werd voor de Régent gekozen, omdat die goed aangepast is aan ons klimaat. De teelt wordt ook wel "beredeneerd" genoemd. Er worden geen chemische stoffen gebruikt.

De wijn

De wijngaard brengt een zachte natuurlijke rode wijn voort. Hij wordt bereid en bewaard in de Distilleerderij van Biercée, die over het gepaste materiaal beschikt. Daar ligt hij 6 maanden te rijpen op eiken vaten. Zoals Banyuls of Maury is het een aperitiefwijn, maar hij kan ook geserveerd worden bij foie gras, chocolade, desserts of blauwe kaas!

Bezoeken

Bezoeken aan de wijngaard gaan door op afspraak via de dienst voor toerisme van Thuin die stadsbezoeken aanbiedt waarbij je, op aanvraag, ook de wijngaard zal kunnen verkennen. Je kan de activiteiten van het wijndomein ook volgen op hun Facebookpagina "Le clos des Zouaves".

Kom lekkere streekwijnen ontdekkenn in de wijngaard van Thuin!

Grand Rue,6530Thuin
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden