• Attracties
  • Producent
  • Wijngaard

In het hartje van een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, vind je het wijndomein "Poirier du Loup" dat beheerd wordt door de coöperatieve onderneming Ecoculture, die een veertigtal vrijwilligers telt.

Het domein

De wijngaard van Torgny kent een lange geschiedenis. Het begon al in 1954, toen een zekere meneer Petit besliste om een wijngaard aan te planten op het domein van een vrouw die "La Zolette" genoemd werd. Zo kreeg de eerste wijn die de wijngaard voortbracht haar naam. Later verdween de wijngaard, tot een groep vrijwilligers de uitdaging aanging om nieuwe wijnstokken te planten om biologische niet-mousserende wijnen en parelwijnen te produceren.

De wijn

In de wijngaard worden parelwijnen (Wit en Rosé), niet-mousserende wijnen (Auxerrois, Pinot Blanc en Pinot Noir), versterkte wijnen (Ratafia) en sommige jaren ook Chaumewijn (een witte likoreuse wijn) met rijping op acaciavaten, geproduceerd.

Bezoeken

Je kan de wijngaard en de wijnkelder gedurende het hele jaar bezoeken na een individuele of groepsreservatie. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij en is betalend.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Individueel - EN - FR - NL - Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden