• Attracties
  • Arboretum
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Meer, watervlak of waterloop

De Vesderstuwdam, gelegen aan de samenvloeiing van de Vesder en de Getzbach in Eupen, is het derde grootste drinkwatterreservoir in België. Aan de rand van de stuwdam biedt het toeristisch centrum een adembenemend zicht over het bouwwerk en zijn omringende bossen. Het is de ideale plaats om op uitstap te gaan met je gezin of je te ontspannen in de natuur.

Activiteiten aan de Vesderstuwdam

  • De fietsers zullen blij zijn: de fietspaden zijn goed ingericht. Het begin van RAVeL is gelegen naast de stuwdam en je fietst in een lus rond het artificiële meer (14 km) in alle veiligheid.
  • Wandel je liever? Het leerrijke water- en bospad is de moeite waard. Het circuit van 2,5 km lang dat de naam "Foxy" draagt, is bestemd voor gezinnen, met leerrijke borden over de lokale fauna en flora.
  • Voor de avonturiers: de hoogste klimmuur in de Euregio, rappel-afdaling en death ride.

Contact

Spabrunnen,4700Eupen
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Duits - Frans

Voorzieningen

Cafetaria - Speeltuin

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden