• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

 

Wéris, gelegen aan de rand van de Fagne-Famenne en een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, bekoort met zijn landschappen, zijn legendarische stenen en de best bewaarde megalithische site in Wallonië!

Wéris nestelt zich midden in weilanden en velden. In het centrum staat de geklasseerde Romaanse Sint-Walburgiskerk. Ze dateert uit de 11e eeuw en werd vooral in de 16e en 18e eeuw herbouwd.

Er omheen liggen stenen huizen en boerderijen verspreid.

Via een interpretatieparcours van 2, 4 of 6 km kan je de schatten van het dorp ontdekken met behulp van didactische borden.

Niet te missen

  • De megalieten die dateren uit het 3e millennium voor Christus. Een site die geklasseerd is als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.
  • Het Megalietenhuis om meer te weten te komen over hunebedden, menhirs en hun bouwers.
  • Proeverij van de Dolménius, een lokaal ambachtelijk biertje

Fijnproeversdorp

  • De Tiesse di Bwès: lokale en creatieve keuken
  • Les Lanternes: restaurant-brasserie
  • La Maison de Hary Cot: bistronomische keuken in een sprookjesachtige omgeving
  • Le Cor de Chasse: een sterrenrestaurant in een omgeving die rust en elegantie combineert.

Ben je van plan om Wéris te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden