• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Wéris, gelegen aan de rand van de Fagne-Famenne en een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, bekoort met zijn landschappen, zijn legendarische stenen en de best bewaarde megalithische site in Wallonië!

Wéris nestelt zich midden in weilanden en velden. In het centrum staat de geklasseerde Romaanse Sint-Walburgiskerk. Ze dateert uit de 11e eeuw en werd vooral in de 16e en 18e eeuw herbouwd.

Er omheen liggen stenen huizen en boerderijen verspreid.

Via een interpretatieparcours van 2, 4 of 6 km kan je de schatten van het dorp ontdekken met behulp van didactische borden.

Niet te missen

  • De megalieten die dateren uit het 3e millennium voor Christus. Een site die geklasseerd is als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.
  • Het Megalietenhuis om meer te weten te komen over hunebedden, menhirs en hun bouwers.
  • Proeverij van de Dolménius, een lokaal ambachtelijk biertje

Fijnproeversdorp

  • De Tiesse di Bwès: lokale en creatieve keuken
  • Les Lanternes: restaurant-brasserie
  • La Maison de Hary Cot: bistronomische keuken in een sprookjesachtige omgeving
  • Le Cor de Chasse: een sterrenrestaurant in een omgeving die rust en elegantie combineert.

Ben je van plan om Wéris te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden