• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het hoofdkwartier van de Hertog van Wellington stelt voor jou de deuren open in het centrum van Waterloo. Duik in de geschiedenis van de laatste veldslag van Napoleon dankzij een indrukwekkende verzameling van voorwerpen uit die periode!

Duw de duren van het museum open en kom meer te weten over de Hertog van Wellington, de opperofficier van de Britse troepen en de geallieerden.

In deze voormalige herberg die omgebouwd werd tot een museum, sliep op 17 en 18 juni 1815 de opperbevelhebber die zijn troepen naar een historische overwinning leidde!

Een buitengewone collectie

Het parcours leidt je doorheen de kamers van Wellington en zijn adjudant.

Bewonder een buitengewone verzameling van wapens, een Frans kanon 'La Suffisante', de mantel van de Hertog, illustraties en authentieke voorwerpen die herinneren aan elk leger dat bij de veldslag aanwezig was.

Voor gezinnen

2021 herdenkt het tweehonderdjarige geboortedag van Napoleon. Voor deze gelegenheid wil het Wellingtonmuseum een jonger publiek aantrekkken met een speelse aanpak: Playmobil figuurtjes die in scène worden gezet om het leven van de keizer te vertellen.

Enkel in Waterloo: een grote maquette van het slagveld gemaakt met de beroemde beeldjes, voor het plezier van kinderen en volwassenen!

Het is binnen deze muren dat de Hertog van Wellington zijn overwinningsstrategie opstelde. In Waterloo werd toen geschiedenis geschreven!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

WELLINGTON MUSEUM WATERLOO

- 50%
1 gratis toegang voor volwassene ter waarde van € 7,50 bij aankoop van 1 betaalde toegang voor volwassene
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Niet voor tijdelijke tentoonstellingen. Promocode: EscWall2021
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig het hele jaar 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van online reservering, vermeld de promocode in het daartoe voorziene veld.

Voorzieningen

Tuin - Daglicht - Winkel/boetiek - Gemeenschappelijk sanitair

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - PT - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden