• Bijeenkomst
  • Folklore en traditie

De Wedstrijd van de gouden stelt is het belangrijkste evenement van het jaar voor elke steltenloper. Het is een traditie in Namen.

Sinds 1411 strijden twee Namense verenigingen van steltlopers tegen elkaar. Aan de ene kant de Mélans uit de oude stad met hun gele en zwarte stelten. Aan de andere kant, de Avresses van achter de wallen op hun rode en witte stelten.

Het gevecht

  • Voor het eerste deel van het gevecht gaan beide teams de strijd aan via een mix van reuzen in het midden van het plein.
  • Naarmate de strijd vordert, zorgen de sterkste steltenlopers ervoor dat de deelnemers de voeten op de grond zetten totdat een van de twee teams erin slaagt alle vertegenwoordigers van de tegenpartij uit te schakelen.
  • Dan is het tijd voor het tweede deel: de overgebleven steltlopers nemen het dan tegen elkaar op tot er nog maar één over is, de winnaar van de Gouden Stelt.

De Naamse steltlopers zijn kandidaten voor Unesco-erkenning. Wordt vervolgd...

Kom een evenement beleven in het hart van de Naamse traditie op de Place Saint-Aubain!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden