• Bijeenkomst
  • Folklore en traditie

De Wedstrijd van de gouden stelt is het belangrijkste evenement van het jaar voor elke steltenloper. Het is een traditie in Namen.

Sinds 1411 strijden twee Namense verenigingen van steltlopers tegen elkaar. Aan de ene kant de Mélans uit de oude stad met hun gele en zwarte stelten. Aan de andere kant, de Avresses van achter de wallen op hun rode en witte stelten.

Het gevecht

  • Voor het eerste deel van het gevecht gaan beide teams de strijd aan via een mix van reuzen in het midden van het plein.
  • Naarmate de strijd vordert, zorgen de sterkste steltenlopers ervoor dat de deelnemers de voeten op de grond zetten totdat een van de twee teams erin slaagt alle vertegenwoordigers van de tegenpartij uit te schakelen.
  • Dan is het tijd voor het tweede deel: de overgebleven steltlopers nemen het dan tegen elkaar op tot er nog maar één over is, de winnaar van de Gouden Stelt.

De Naamse steltlopers zijn kandidaten voor Unesco-erkenning. Wordt vervolgd...

Kom een evenement beleven in het hart van de Naamse traditie op de Place Saint-Aubain!

Contact

5000Namur
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand september 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden