• Bijeenkomst
  • Folklore en traditie

De Wedstrijd van de gouden stelt is het belangrijkste evenement van het jaar voor elke steltenloper. Het is een traditie in Namen.

Sinds 1411 strijden twee Namense verenigingen van steltlopers tegen elkaar. Aan de ene kant de Mélans uit de oude stad met hun gele en zwarte stelten. Aan de andere kant, de Avresses van achter de wallen op hun rode en witte stelten.

Het gevecht

  • Voor het eerste deel van het gevecht gaan beide teams de strijd aan via een mix van reuzen in het midden van het plein.
  • Naarmate de strijd vordert, zorgen de sterkste steltenlopers ervoor dat de deelnemers de voeten op de grond zetten totdat een van de twee teams erin slaagt alle vertegenwoordigers van de tegenpartij uit te schakelen.
  • Dan is het tijd voor het tweede deel: de overgebleven steltlopers nemen het dan tegen elkaar op tot er nog maar één over is, de winnaar van de Gouden Stelt.

De Naamse steltlopers zijn kandidaten voor Unesco-erkenning. Wordt vervolgd...

Kom een evenement beleven in het hart van de Naamse traditie op de Place Saint-Aubain!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden