• Tentoonstelling

In Le Grand Curtius in Luik is de tentoonstelling Warhol van Typex te zien, die het leven en het tijdperk van de Amerikaanse kunstenaar beschrijft. Te zien van 7 december 2020 tot 21 februari 2021.

De tentoonstelling biedt - gelijktijdig met de tentoonstelling Warhol. An American Dream Factory in het Museum van La Boverie - een persoonlijke kijk op de popcultuur en het Warholiaanse universum.

Wie is Typex?

Deze Nederlandse illustrator en stripauteur gaf in 2018 het stripboek 'Andy' uit. Een verhaal van feiten', een indrukwekkende grafische samenvatting van het leven en het tijdperk van Andy Warhol (1928-1987). 

Typex is doordrongen van zijn werk en de talloze boeken en getuigenissen die over deze uitzonderlijke persoonlijkheid zijn verschenen. Uit deze documenten weefde hij een chronologisch vlechtwerk, van de jaren dertig tot de jaren tachtig.

De auteur speelt met humor en virtuositeit de stijlen die de geschiedenis van het stripverhaal hebben getekend en alle grafische processen die Warhol gebruikt.

De tentoonstelling in Le Grand Curtius

Duik:

  • in Typex' werk door middel van originele platen en reproducties op groot formaat van zijn tekeningen.
  • in Warhols ongelooflijke leven, de wereld van de popart.

Praktisch

Masker verplicht en reservering vereist via de site of per telefoon

Beleef een halve eeuw Amerikaanse cultuur op een esthetische, grappige en speelse manier!

Contact

Grand CurtiusFéronstrée 136,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van maandag 07 december 2020 tot zondag 21 februari 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden