pdf

De wilde Ourthe | Tussen rotsen, snelstromend water en Keltische overblijfselen

  • Wandeling/wandeltocht

Duik in de vallei en ontdek de wilde Ourthe tijdens je wandeling langs een klein steenpad. Het parcours volgt de loop van de Ourthe en trakteert je op spectaculaire panorama's. Natuurlijk kom je ook Keltische overblijfselen tegen en als je geluk hebt, zie je zelfs beverdammen.

Vertrek: parking van het Belvédère van Nadrin
Geschatte duur: 4-5 uur
Afstand: 10 km

Tussen rotsen, snelstromend water en Keltische overblijfselen​

Je hebt nog niet alles gezien dat deze wandeling te bieden heeft aan het startpunt aan de Belvédère. Op de Hérou-rotsen heb je een prachtig uitzicht op de rivier, maar het is pas tijdens de wandeling langs de Ourthe richting de Keltische versterking 'Le Cheslé' en over de Eisleck Trail of de GR57 dat je de prachtige natuur ontdekt.

Een goede voorbereiding

De wandeling kan het hele jaar, behalve wanneer het rivierwater stijgt en bij ijzel. Stevig schoeisel is een must. Regenkleding, picknick en water zijn noodzakelijk. Aanbevolen: fototoestel en verrekijker.

Bezienswaardigheden tijdens deze wandeling

Bezoek ook zeker de Romeinse villa van Nadrin. Bierliefhebbers genieten van een lekkere Chouffe in de nabij gelegen brasserie d'Achouffe.

Download de details van de wandeling via de link hiernaast.

Praktische informatie

Lengte

Minimumafstand9.5 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.