pdf

Wandeling in Wallonië: burcht en vallei

  • Wandeling/wandeltocht

Een wandeling van 9 km tussen Mooiste Dorpen van Wallonië, kastelen, Ardense landschappen, historische grotten en valleien. Deze gemakkelijke wandeling met vertrek in Falaën leidt je naar de ruïnes van het kasteel van Montaigle.

Kastelen, rotsen en rivieren

Je vertrekt aan de kerk van Falaën.

Langs het parcours zie je de Kasteelboerderij van Falaën, de boerderij du Montaigle, de ruïnes van het kasteel van Montaigle en het museum.

De rotswanden van de vallei van de Flavion, waar jagers-verzamelaars in verschillende grotten leefden tijdens het steentijdperk, en een panoramisch zicht op de vallei van de Molignée geven deze culturele wandeling een natuurlijke toets.

Een gemakkelijke wandeling van 3 uur

Voor deze wandeling zonder grote hoogteverschillen heb je enkel stevige schoenen en aangepaste kledij nodig. Vergeet je zonnecrème niet in de zomer en een picknick.

Toeristische en gastronomische tips

Het dorp Falaën is een van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Een toch met een spoorfiets is ook een uitstekende manier om de streek te ontdekken.

Houd ook even halt in de abdij van Maredsous.

Download de details van deze wandeling via de link hiernaast.

Praktische informatie

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Maximumafstand9.5 Km

Duur

Maximumduur3:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.