• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Afspraak in La Clouse voor een wandeling van 3 km die je meeneemt naar de Amerikaanse militaire begraafplaats van Henri-Chapelle.

Al vanaf het begin van je wandeling zul je betoverd zijn door Aubel, een kleine gemeente in het hart van het Herveplateau. Laat de charmante landschappen hun werk doen en ontspan je te midden van boomgaarden en groene hellingen.

In de voetsporen van de Tweede Wereldoorlog

Na een kleine klim kom je aan op de Amerikaanse begraafplaats van Henri-Chapelle. Op deze herdenkingsplaats van de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen, opgericht in 1944, rusten 7.992 Amerikaanse soldaten. Je vindt er een kapel en een bezoekerszaal met de namen van 450 verdwenen soldaten.

Voor of na je bezoek kun je even pauzeren op het plein tegenover de herdenkingsplaats.

Geniet van een prachtig uitzicht op het Land van Herve.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Lengte

Minimumafstand : 3.2 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden