• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen

Deze gezinswandeling van 6,6 km vanuit het dorp Lompret biedt je een rustgevende natuur waar de bosrijke valleien harmonieus samengaan met het levendige water van de rivieren.

De route wordt afgezoomd door bronnen en beekjes die samen de 2 valleien van de streek vormen: 

  • de vallei van de Eau Blanche, waarvan de naam komt van het witachtige aspect dat de kalksteenbedding van de rivier heeft achtergelaten
  • de vallei van Eau Noire waarvan de schistbodem een donkerdere reflectie geeft.

Boven de klif ligt het plaatsje 'Franc Bois', waar de vondst van vuurstenen en werktuigen getuigen van de aanwezigheid van de mens sinds het paleolithicum.

In de buurt van de oude vestingwerken, is er een opmerkelijk uitzicht op het dorp Lompret.

Vertrek: rue Gustave Joaris 27, in het centrum van het dorp Lompret
Afstand: 6,6 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: horizontale groene ruit

Laten we er eens lekker tussenuit trekken in een van de mooiste dorpen van Wallonië! 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden