• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 5,3 km begint bij de Brasserie d'Achouffe, waar de Chouffe wordt gebrouwen. Het is een lus te voet in het dorp van de Nutons. Trouwens, ken je hun legende?

Deze typisch Ardense dwergfiguren woonden in een grot (Trou des Nutons, Route de La Roche in Houffalize) en hadden een tunnel die naar de kapel Notre-Dame de Fôret ging, tussen Taverneux en Sommerain.

's Nachts repareerden ze de schoenen van de inwoners van Houffalize. Vandaar de populariteit van Houffalize als de stad van de Nutons. In 1807 zochten twee rebellen uit de omgeving hun toevlucht in het gat. Het waren schoenmakers. 's Nachts liet de plaatselijke bevolking hun gescheurde schoenen en proviand achter bij de ingang van de grot. De volgende dag vonden ze ze gerepareerd.

Vertrek: Brasserie d'Achouffe, Achouffe, 8 - 6666 Wibrin
Afstand: 5,3 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: blauwe achtergrond met witte horizontale rechthoek en nr. 27

Laat je betoveren door het dorp van de Nutons!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden