• Attracties
  • Arboretum
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Dit arboretum, dat in 1996 geopend werd, toont zoals de naam al aangeeft, een heel speciaal aspect. In tegenstelling tot de klassieke arboretums is het niet samengesteld uit één gebied waarin verschillende boomsoorten ondergebracht zijn. Het ontdekken van de 60 à 70 op een lijst opgenomen boomsoorten geschiedt via een wandeling door de straten van het dorp, drie wandelingen door het bos, en een paadje dat de St-Nicolasbrug op de oever van de Semois met de aanlegsteiger verbindt. Deze natuurwandeling biedt ook de gelegenheid de haven te bekijken, die duidelijk afgebakend is met alleenstaande bomen, of groepen van dezelfde soort.
Geopend : doorlopend, het hele jaar.
Groepen: rondleidingen op reservatie.
Wandelkaarten beschikbaar in FR en NL.
Bereikbaarheid: Snelweg E411, afrit nr26 : Verlaine, richting Neufchâteau, Florenville, dan Chiny /of afrit 28 (Léglise - Chiny) - de N4, afrit Champlon, richting St-Hubert/Bouillon, dan ter hoogte van Recogne : richting Neufchâteau en vervolgens Florenville - Trein : station van Florenville - Bus : lijn 23.
Gratis en vrije toegang.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Restaurant

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden